Behandeling cellulite (Cellfina®)

Cellulite komt wereldwijd voor bij meer dan 85% van de vrouwen na de puberteit en wordt gekarakteriseerd door een bobbelige huidstructuur. De putjes en kuiltjes in dijen en billen worden vaak omschreven als een sinaasappelhuid. Het is een structureel probleem onder het huidoppervlak, dat wordt veroorzaakt door bindweefselstrengen die de huid verbinden met het onderliggende weefsel. Deze bindweefselstrengen verdelen het onderhuidse vet in vetcompartimenten en trekken de dermis naar beneden (de putjes). Het ‘uitpuilende vet’ veroorzaakt de bobbeltjes. Cellulite mag niet verward worden met ‘cellulitis’, een bacteriële infectie van het onderhuidse vetweefsel.

Nog steeds worden diverse behandelopties gecommercialiseerd: diëten, massages, crèmes, laserbehandelingen en liposuctie. Niets hiervan gaat echter de onderliggende oorzaak van cellulite aanpakken. De resultaten zijn dan ook vaak ontgoochelend en van korte duur.
Cellfina® is daarentegen de enige minimaal invasieve behandeling die is goedgekeurd door de Europese en Amerikaanse gezondheidsautoriteiten (CE-gemarkeerd en FDA goedgekeurd), met een klinisch bewezen werkzaamheid om de belangrijkste oorzaak van cellulite te behandelen, met resultaten die minstens 3 jaar aanhouden.